Правната комисия се разсейва, смята депутатка от ГЕРБ: Правна комисия, която

...
Правната комисия се разсейва, смята депутатка от ГЕРБ: Правна комисия, която
Коментари Харесай

Десислава Атанасова в правна комисия: Да спрем с пилеенето на време

Правната комисия се разсейва, счита депутатка от ГЕРБ: 

Правна комисия, която се събра на първото си съвещание през днешния ден, е подготвена с предпочитани закони. Оказа се обаче, че в тях липсват законите, импортирани от Министерски съвет и които засягат ПВУ и въвеждане на механизъм за надзор над основния прокурор, написа.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи при започване на днешното съвещание точно това - че липсва законът, в който е заложен механизмът за следствие на основния прокурор. Десислава Атанасова предложи този план да залегне в идващото съвещание на комисията, а и депутатите от комисията могат да свикат изключително съвещание.

От Българска социалистическа партия настояха да се гледат техните планове против каналджийството и против убийците на пътя. За текстовете за каналджийте бяха подкрепени от депутатите от ГЕРБ, защото те били значими за приемането ни в Шенген.

Иначе болшинството от депутатите в правна комисия са съгласни, че предпочитани в работата им би трябвало да са ограниченията по ПВУ и Еврозоната. Председателят на комисията Радомир Чолаков от ГЕРБ изясни, че имало закони, които са импортирани и разпределени, както и такива, които са импортирани, само че не са разпределени на съответните комисии. Освен това законите трябвало да се гледат в целокупност.

Десислава Атанасова настоя за мнения и обществени разисквания по Закона на Крум Зарков за следствие на основния прокурор. За нея точно с този закон трябвало да стартира работата на правна комисия.

Припомняме, че правна комисия бе посочена като една от най-важните както в актуалното, по този начин и в предходното национално заседание, защото минаването през нея на законопроектите по ПВУ, както и за еврозона и Шенген, би отпушило процеса както на даване на европейските средства, по този начин и по приема на страната ни в двете европейски системи. Преди изборите, а и по време на предизборната акция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов непосредствено и категорично обещаваше законите на Министерски съвет (Крум Зарков) да бъдат признати бързо и то във типа, в който са препоръчани. Именно поради значимостта на комисията и законодателната активност на 49-то Народно събрание, сред ГЕРБ и ПП/ДБ бе контрактувано Росен Желязков да поеме председателството на Народното събрание, а ръководител на комисията да бъде представител на втората политическа мощ - което по този начин и не стана.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия изрази терзание, че по този начин техните планове ще останат на назад във времето. Съпартийката й Смиляна Нитова също настоя още през днешния ден да се гледат тстовете на алените за битката с дрогираните и пияни водачи на пътя. Не можем повече да толерираме изроди, които избиват хора по улиците, включи се и Радостин Василев от Политическа партия, само че изиска по-прецизно разглеждане на плановете и да не се вземат решения под напън. Радомир Чолаков препоръчани всички съответни промени до на следващия ден да бъдат входирани в Народно събрание.

Следващата седмица дружно с вътрешна комисия да бъде изслушан силовия министър какви закони му трябват да се спрат закононарушенията по пътищата и с каналджиите, изиска още той. След това правна комисия ще се събере на изключително съвещание, с цел да одобряват законодателните промени.

Накрая на съвещанието Десислава Атанасова се ядоса, че един час комисията се занимава с процедурни хватки. Да спрем с пилеенето на време, настоя тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР